header photo


Stamfiske 2013

www.lagens-framtid.no Foto: Smartsoe Media AS   Kultiveringsgruppa har på tre helger gjennomført og så langt avsluttet fiske etter stamlaks. Opp til 30 medlemmer av kultiveringsgruppene i Lågens Framtid og Lardal Jeger og Fisk har til tider vært i aktivitet.

  Medlemmene i kultiveringsgruppa har utført en fabelaktig jobb og iløpet av 5 fiskedager har det blitt kjørt opp 64 laks til stamfiskhuset på Persplass.

  Den siste dagen(fiskedag nr. 6) ble kultiveringsgruppa delvis permitert og erstattet av unge, lovende entusiaster fra ungdomsgruppene i lokale jeger og fiskerforeninger. Det ble kjørt opp to hulakser som disse skal få følge fra stryking, til yngelutsetting og yngeltelling.

 

www.lagens-framtid.no - Foto: Smartsoe Media

Ny opplevelse under stamfiske var at hulaksene var betydelig lettere å lure enn hannlaksene. Det bruker absolutt å være omvendt.

 

www.lagens-framtid.no - Foto: Smartsoe Media AS

Ivrige ungdommer fra Tjølling og Lardal trosset denne søndagens snøbyger og blåst...

 

www.lagens-framtid.no - Foto: Smartsoe Media AS

Ekstra morro at Ungdommen fra Tjølling Jeger og Fisk også i år klarte å sikre "ungdomslaks" de kan følge videre i kultiveringen!

 

www.lagens-framtid.no - Foto: Smartsoe Media AS

Mens de voksne var mest opptatt av mat.... viktig det å :)

Se flere bilder fra stamfisket HER.

Årets stamfiske ble greit gjennomført, selv om vi ble litt betenkte da det var litt tregt første dagen da vi hadde flest folk ute å fisket. Vi har stort sett vært på alle kjente fiskeplasser å tatt ut fisk, men foreløpig konklusjon er lite fisk fra Naugslågen og nedover og brukbart med fisk i stedene ovenfor.

Stamlaksen står i stamfiskhuset til den blir klar for gyting. Vi regner med å stryke første halvdel av november.

 

lagens.framtid.no/Smartsoe Media AS

<< Go back to the previous page